Kedd, 2019-11-19
Amatőrcsillagász honlapomja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Cikkeim [1]
kedvenc cikkeim [24]
csillagászati hírek [3]
CERN-nel kapcsolatos cikkek [17]
Az OPERA kutatásokkal kapcsolatos cikkek [9]
A fénysebességen túli kutatásokkal foglalkozó cikkek [5]
Az idő dimenzió. [2]
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 7
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Főoldal » Cikkek » kedvenc cikkeim

Az új energia 8.rész
 

 

Kvantumugrás a reményhez

http://lelekvandor.hu/cikk.php?cid=52

Részletek Amy Pierce hasonló című cikkéből
Innerchange Magazine
Fordította: Lélekvándor, 2005.

A kvantumfizika tudományága, mely a tudósok által ismert legkisebb részecskék tanulmányozásán és megfigyelésén alapul, a huszadik század első két évtizedében jelent meg a színen. Ez vezetett el ahhoz, amit manapság Új Tudománynak nevezünk – „újnak”, mert olyan mélyen ellentmond a tudomány uralkodó paradigmáinak, és olyan mértékű kihívást intéz ezek ellen, hogy a tudomány sosem térhet már vissza ahhoz az elképzeléshez, mely szerint a valóság teljes mértékben mechanikus, bejósolható.

Alain Aspect francia fizikus és kutatócsoportja azt a felfedezést tette az 1980-as években, hogy a szubatomi részecskék képesek azonnal kommunikálni egymással, akár pár méterre vannak egymástól, akár több millió kilométerre. A jelek szerint mindig tudja minden egyes parányi részecske, mit tesz a másik. Az indiai fizikus, Amit Goswami szavaival: „Aspect kísérlete igazolta, hogy valóban van transzcendens potenciál, a tárgyaknak valóban vannak téren és időn kívüli kapcsolataik!” Ez az eredmény megingatja az általunk ismer valóság talaját, mert megsérti Einstein kijelentését arról, hogy semmi sem mozoghat gyorsabban a fénysebességnél.

Aspect és csapatának felfedezései nyomán David Bohm londoni fizikus azt a feltételezést fogalmazta meg, hogy a részecskék azért tudnak kommunikálni egymással attól függetlenül, hogy „hol” vannak, mert az a nézet, hogy külön állnak egymástól – mint ahogy azt a misztikusok és a keleti spirituális tanítók már évezredek óta tanítják –, Maya, illúzió. Bohm magyarázata azon a hiten alapszik, hogy függetlenül attól, hogy mennyire konkrétnak is tűnik a világ, valójában egy hologram; egy gigantikus, szépen tálalt látomás, amit a tudat tesz láthatóvá.

A hologram olyan kép, melyet lézersugár segítségével készítettek egy tárgyról. Amikor részekre szedik, a hologram egyes részei továbbra is az egész képet mutatják. Az összes rész tartalmazza az egészet. Aspect, Bohm és mások nézetei - köztük Karl Pribram neurofiziológusé, aki arra a hitre jutott, hogy maga az agy is hologram – elképesztők. Larry Dossey így ír Tér, idő és orvostudomány című művében:

„Ez a figyelemreméltóan új látásmód, mellyel az univerzumra tekintünk, nemcsak a fizika sok megoldatlan rejtélyére ad magyarázatot, hanem az olyan titokzatos jelenségekre is, mint a telepátia, testen-kívüli és halálközeli élmények, ’tudatos’ álmok, sőt vallási és misztikus tapasztalatok, mint amilyenek a kozmikus egységet illető érzések és csodás gyógyulások.”

Én egészen egyszerűen olyan ember vagyok, aki mélyen szereti lenyűgöző otthonunkat, a továbbra is zajló evolúcióval és a tiszta Szeretettel együtt, mely megteremtette és teremti ma is. Nagyon is biztos vagyok abban, hogy ahhoz, hogy megforduljon a folyamat, mellyel öngyilkosok módjára kizsákmányoljuk a Földet, embertársaimnak vissza kell térniük az Élet tiszteletéhez, melyet eltemettek magukban. Sir Laurens van der Post, a dél-afrikai filozófus pontosan összefoglalta gondolataimat, amikor a következőket mondta egy interjúban, amit Nancy Ryley, a kanadai filmes készített vele:

„Úgy hiszem, minden emberi lény tisztelettel indul… Aztán jelenik csak meg a bűn, az irigység és a mohóság. S ha ezek irányítják az emberi szellemet, nem marad hely a szeretetnek és tiszteletnek… Az emberek éreznek valamit a természet iránt, de elhessegetik ezt az érzést. Nem tekinthetnek valódi szeretettel a Földre, mert akkor azonnal változtatniuk kellene a szokásaikon.”

Olyan korban élünk, melyben kiemelkedően fontos reménykedünk és hinnünk valamilyen tartós lehetőségben, ami más, mint a status quo. Számomra az a nagy kérdés, hogy hogyan élesszük újra az áhítatot, és adjuk át magunkat a tiszteletnek. Úgy tűnik, az új tudomány magában hordozza a lehetőséget arra, hogy meggyújtsuk vele a remény szikráit.

Margaret Wheatley Vezetés és az új tudomány című művének utolsó oldalain veti fel a következő két kijelentést, melyek véleményem szerint a legfontosabbak a könyvben: „El kell döntenünk, hogy mi, egyénileg, hiszünk-e abban, hogy ez egy rendezett univerzum”, és „annyira szeretnék bízni ebben az univerzumban, hogy nem játszom többé Istennel.” Részben a rendezetlenségbe vetett hit okozta és okozza ma is elkülönülésünket legmélyebb, tiszteletteljes természetünktől és Az Egytől/Istentől. E hit rengeteg pusztítást és erőszakot jelent a bolygónkra nézve, s mindenre kihat, ami bolygónkat benépesíti. Emiatt reménytelenek vagyunk a jövővel kapcsolatban, s úgy érezzük, nincs hatalmunk változtatni azon, amit magunk előtt látunk. Bennünket, embereket gyakran kényszer hajt arra, hogy irányítsuk (és sokszor el is pusztítsuk), ami nem fér bele a rendről adott meghatározásunkba. Abban a félelemben gyökerezik ez a kényszer, hogy amit nem tudunk irányítani, ami nem „rendes”, az elpusztít bennünket.

A valóság a szemlélőtől függ. Margaret Wheatley tudtunkra adja, hogy a kvantumelmélet „azt tanítja, hogy nincs előre megszabott, egyértelműen leírható rendeltetés. Valójában lehetőségek vannak, melyek attól függően válnak valós eszmékké, hogy ki a felfedező, és mi érdekli a felfedezésben.” Bár a tudományos közösség korántsem osztozik ezen egyöntetűen, a tudat mint a lét Isteni Alapjának lehetőségét sok különféle területen dolgozó neves személy elfogadja. A Virginiai Intermont Főiskola pszichológusa, Keith Floyd – mint Bohm és Pribram – hisz az univerzum holografikus felfogásában; rámutat, hogy nem az agy teremti a tudatot, hanem a tudat teremti az agy megjelenését – és minden mást is a környezetünkben, amit fizikainak értelmezünk.

Marianne Williamson kijelentése jut most eszembe, mely szerint „nem az a legmélyebb félelmünk, hogy alkalmatlanok vagyunk; az a legmélyebb félelmünk, hogy mértéktelenül hatalmasak vagyunk.” Nekünk, akik most vagyunk itt emberi formában, talán csak az a feladatunk, hogy készségesen szembesüljünk a félelemmel, amit arra a gondolatra érzünk, hogy legmélyebb természetünket tekintve hatalmas teremtők vagyunk, és hogy alázattal, ne pedig önteltséggel fogadjuk el ezt a tényt. Az Új Tudomány arra tanít minket, hogy sok okunk van a reményre, beleértve azt is, hogy a szántszándék hatalmát felhasználjuk gyógyítási célokra; a szándékos teremtést felhasználhatjuk arra, amit nagyobb jónak tekintünk, s ami számomra legalább azt magában foglalja, hogy nem okozunk bántalmat. Mi lenne, ha azok, akik még nem vetettet véget a pusztításnak, ráébrednének a tényre, hogy a nekünk mint az univerzum elkülöníthetetlen „részeinek” adott hatalmat szó szerint fel lehet használni egy új világ megteremtésére? Ami engem illet, ez egy pompás látomás, s az új tudomány nagy reménysége.

Mi a remény természete valójában? Amikor azt mondjuk, hogy „feladtuk a reményt”, ez azt jelenti, hogy tényleg el is veszett a számunkra? Kihunyhat valaha is teljes mértékben a lángja, vagy benne rejlik a természetében, hogy sosem lehet kioltani igazán, s örökké ég társa és legközelebbi szövetségese, a reménytelenség oldalán? Hogyan is lehetne másként ezen a síkon, melyet a dualitás jellemez? Miközben afelé haladok, hogy a lehető legteljesebb legyek, nagy és örömteli reményt hoz a tudás, hogy ami számomra azt jelenti a gyógyulás, hogy a világ is gyógyul. Ezt sosem vesztettem el teljesen. Még amikor úgy éreztem, fuldoklom, a fejem egyszerűen akkor sem merült a víz alá. Mi a helyzet az univerzummal, ami ilyen bámulatos módon támogatja a reményt? Úgy látom, érdemes eltöprengeni ezeken a kérdéseken.

Theodore Roszak írja: „Minden ember létideje egy nagyobb, egyetemes létidőben horgonyzik. Mindannyian osztozunk az egész lét idején a Földön. Az ősi óceánok sómaradványai folynak keresztül vénáinkon, kihunyt csillagok hamvai lobbannak újra lángra genetikai tulajdonságainkban.

A tiszta Egység szó szerinti volta az a nagy igazság, melyben bízom, amikor bolygónk szebb jövőjében reménykedem. Legyen is úgy.”

Forrás: http://innerchangemag.com/pierce-quantum_leap.htm

A víz, mint üzemanyag, ökológiailag biztonságos ?

http://fenykapu.free-energy.hu/

Drunvalo Melchizedek

Ez a cikk Drunvalo válasza a The Spirit of Ma'at egyik olvasójának levelére, melyben az olvasó azt a kérdést tette fel, hogy ha mindenki a vizet használja üzemanyagként, akkor ez nem vezethet-e oda, hogy felbomlik a Föld ökorendszerének érzékeny egyensúlya és nem fogyasztjuk-e el a Föld összes vizét?

Kedves [a név törölve] !

Amit most mondok, az csak az én véleményem és elismerem, hogy mások másként gondolkozhatnak.

Az a probléma, miszerint ha minden autó vízmeghajtásúvá válik és rengeteg víz kerül felhasználásra, az megbonthatja az atmoszférát és a Földön lévő összes életet ezzel megérintheti, már több mint 30 éve foglalkoztat engem is.

1970-ben egy cég, ahol konzultánsként dolgoztam, kifejlesztett egy olyan katalizáló eszközt, mely lebontotta a vizet hidrogénra és oxigénra, így azt el lehetett égetni. Rengeteg töprengés után megsemmisítettük a tervezetet, mivel úgy gondolkoztunk, mint Ti is néhányan, hogy előbb vagy utóbb a Föld vízkészletét teljesen elhasználjuk, ez pedig a Föld elpusztítását jelentené.

Ugyanakkor az utóbbi időben megváltoztattam a véleményemet a következő okok miatt:

Ideiglenes megoldás

Mindenekelőtt, a benzinüzemű motorok vízzel történő meghajtása csak ideiglenes megoldás, egy mérföldkő a sokkal jobb technológiák felé, melyek már jelenleg is léteznek és melyek gyorsan felváltják a vízmeghajtású autókat.

De amíg az olajtársaságok fojtogató hatása életben van, addig ezek az új technológiák nem tudnak előtérbe kerülni, ezért a benzin használata továbbra is megmarad. Ebben a tudósok is egyetértenek. A következőket hallom szerte a világban: "Ha a vízautó technológiát használjuk, akkor ez megnyitja az utat a még egyszerűbb és még nagyszerűbb technológiák előtt."

Vízaszteroidák

Az is kiderült, hogy a Föld vízellátása nem állandó, mint ahogy sokunk gondolta - a Föld vízmennyisége naponta növekedik. Az utóbbi néhány évben lett felfedezve, hogy naponta hatalmas mennyiségű víz érkezik az űrből vízaszteroidák formájában! Ezek a hatalmas, megatonnás vízaszteroidák becsapódnak a felső atmoszférába, ott azonnal párává alakulnak majd csapadékként lehullanak a Földre.

Többek között Dr. Emoto első könyvében, mely "A víz üzenete"("The message from water") címet viseli, láthatsz a NASA által felvett fotókat vízaszteroidákról.

Hogy ezek a vízaszteroidák miért csak a Földet bombázzák és miért nem más bolygókat, mint például a Marsot, ez egyenlőre kérdés. Az is egy talány csak, hogy ez valami új keletű dolog vagy a Föld történelmével egyidős jelenség.

Növekvő oxigénmennyiség

A vízautók segítenek egy másik kritikus ökológia kérdés megoldásában is, mely napjainkban élet-halál kérdéssé vált, nevezetesen a Föld apadó oxigénkészletének az utánpótlását.

A vízautó kipufogócsövén csak oxigén és vízpára távozik (mely gyorsan folyékony vízzé alakul). A vízautó segít az apadó oxigénkészlet utánpótlásában.

Gyors megoldás szükséges

Továbbá - és ez szerintem az elsődleges ok a vízüzemanyag használatára - a jelenlegi ökológiai probléma olyan méreteket öltött, hogy ha nem teszünk semmit a jelenlegi kövületeken (szén, kőolaj) alapuló üzemanyag használatának csökkentése érdekében, akkor a Földünket elpusztítjuk, s akkor már az se lesz kérdés, hogy van-e rajta víz vagy nincs.

Néha az ember valamilyen veszélyes anyagot vesz magához a szervezete meggyógyítására. A vízautó használata is ehhez hasonlítható.

Következtetés

Egyetértek veled. Valóban veszélyes lenne, ha a vizet hosszabb ideig használnánk üzemanyagként.

De mindent összevetve, ez a legjobb megoldás, amit a kormányok jelenleg engedélyeznek, hiszen még Ők is arra készülnek, hogy a jelenlegi autókat hidrogéncellás autók váltsák fel, melyek üzemanyaga a hidrogén. De a hidrogén az égése során oxigént használ fel, nem pedig kibocsátja azt.

Ennek a technológiának a használatával nem kell lecserélni az autónkat, csak annak üzemanyagát és ez lehetővé teszi azt, hogy pár éven belül sokkal jobb módszerek válhassanak elérhetővé. A vízautók csak a jelenlegi autók kis átalakítását igénylik, s ez egy igen nagy előny. De már vannak olyan új technológiák, melyek messze túllépnek a víz Browngázzá alakításán. Tudva azt, amiről én is tudok, elmondhatom, hogy mikor ezek az új technológiai eszközök elérhetővé válnak, a jelenleg ismert automobilok teljesen idejétmúlttá válnak.

Remélem ez segít leküzdeni a félelmeidet. Mint már említettem, egykor engem is ugyanezek a félelmek mardostak és sohase viselkednék úgy vagy adnék olyan információt, amiről nem gondolnám, hogy ez a legjobb dolog, amit mások is követhetnének.

Ugyanakkor nem én vagyok az egyetlen információforrás. Hiszek abban, hogy az emberek idővel annyira tisztává válnak, hogy helyesen tudnak majd dönteni. Én hiszek bennetek.

Köszönöm a kérdésedet és arra kérlek, hogy sohase hagyd abba a kérdések feltevését.

Szeretettel és szolgálattal,

Drunvalo

Hologram a Való Világ?

http://livecosmos.com

Különböző tudományágak képviselői jutottak arra a meggyőződésre, hogy ez érzékszervek által tapasztalt világ csupán egy szelete a valóságnak. A mélyebb szinteken a teljes világegyetem összefügghet, és az elme nem csak vetítheti, de alakíthatja is a valóságot.

A párizsi egyetemen 1982-ben különleges kísérletre került sor. Az Alain Aspect fizikus vezette kutatócsoport egyes vélemények szerint a 20. század egyik legfontosabb megfigyelését tette. Az eredményekről nem tudósított a média, és Alain Aspect nevéről is csak azok hallhattak, akik folyamatosan bújják a tudományos szaklapokat. Mégis vannak akik szerint az adott felfedezés felfordíthatja a tudományt.

A francia kutatócsoport felfedezte, hogy bizonyos körülmények között a szubatomi részecskék, például az elektronok képesek egymás között az azonnali kommunikációra, függetlenül a közöttük húzódó távolságtól. Így nem számít, hogy 3 méterre vagy 10 milliárd kilométerre vannak-e egymástól.

Tudnak egymásról

A jelek szerint valahogyan mindegyik részecske tudja, hogy mit csinál a másik. A probléma ezzel csak az, hogy ellentmond Einstein azon tézisének, miszerint semmilyen információ nem haladhat a fénysebességnél gyorsabban.

Mivel a fénysebességnél gyorsabb haladás egyet jelent az időkorlát áttörésével, a megdöbbentő kilátások arra indítottak néhány fizikust, hogy megkíséreljék megmagyarázni, mi állhat valójában az Aspect-féle megfigyelések hátterében.

Másokat viszont az eredmények ennél is radikálisabb kísérletek elvégzésére ösztönözték. David Bohm, az University of London fizikusa például arra jutott, hogy Alain Aspect eredményei közvetve az objektív valóság cáfolatát jelentik. Tehát az univerzum kézzelfogható szilárd formája csupán látszólagos, a mindenki által megélt valóság gigantikus hologram.

Darabokban az egész

Bohm megdöbbentő következtetésének megértéséhez tudni kell, mi is valójában a hologram. Ezeket a három dimenziós fényképeket lézer segítségével készítik. A megörökítendő tárgyat először lézersugárral pásztázzák. Egy második sugár fénye a visszaverődő mintával interferenciát hoz létre, és ezt a mintát örökítik meg a filmen. Előhíváskor a film csupán fényes és sötét vonalak kavalkádja, de ha lézerfénnyel világítják meg, megjelenik az eredeti tárgy három dimenziós képe.

A hologramok viszont nem csak a háromdimenziós kép miatt különlegesek. Ha egy rózsa hologramját félbevágják és lézerrel világítják meg, a mindkét fél darab a teljes képet tartalmazza, bár kisebb méretben. Ha a darabokat tovább apírtják, minden kis darab az eredeti egész képet tartalmazza. A hagyományos fényképekkel ellentétben a hologram minden szelete az eredeti információ egészét tartalmazza.

A "teljes egész a részletekben" megközelítéssel teljesen új utak nyílnak a természettudományok előtt. A nyugati világ tudósai mindig is hajlottak arra, hogy a fizikai jelenségek megértéséhez, legyen az béka vagy atom, a szétdaraboláson és a részletek tanulmányozásán keresztül vezet az út.

A hologram viszont megmutatja, hogy a világban néhány esetben téves lehet ez a megközelítés. A holografikus struktúrák szétdarabolása nem az építőkövekhez, hanem kisebb egészekhez vezet. Ennek fényében Bohm más utat javasolt az Aspect-féle felfedezés értelmezéséhez.

Hal az akváriumban

Bohm szerint a szubatomi részecskék nem azért képesek egymással kapcsolatban maradni, függetlenül a távolságtól, mert valami titokzatos jel áramlik közöttük. Ehelyett a szétválasztottságuk nem más, mint a megfigyelőt becsapó illúzió.

A kutató érvelése szerint a valóság valamely mélyebb rétegében ezek a részecskék nem különálló egységek, hanem egy alapvető egész kiterjesztései. A jobb megértés érdekében Bohm a következő példát vezeti elő. Képzeljünk el egy akváriumot, amelyben egy hal úszkál.

Az akváriumot nem láthatjuk közvetlenül, és a benne szereplő világról is csak tévékamerák révén értesülünk. Az egyik kamera az akvárium elejét veszi, a másik az oldalát. A megfigyelő a két monitor képét figyelve azt gondolhatja, hogy a két hal külön-külön létezik, majd a halakat tovább figyelve felfedezi, hogy valami kapcsolat van közöttük.

Amikor az egyik hal elfordul, a másik ugyanabban a pillanatban hasonló fordulót végez. Ugyanígy amikor az egyiknek az eleje látszik, a másik mindig az oldalát mutatja. Ha a teljes összeállítás továbbra is rejtve marad a megfigyelő előtt, az nyugodtan feltételezheti, hogy a halak valahogy összebeszélnek, ezért mozognak egyszerre.

Mélyebb a valóság

Bohm szerint a szubatomi részecskékkel pontosan ez történik az Aspect-féle kísérletben. A látszólagos fénynél is gyorsabb kommunikáció valójában arról árulkodik, hogy a valóságnak a kézzel foghatónál mélyebb rétegei is léteznek. A szemmel nem látható komplex dimenziókat ugyanúgy nem érzékeljük, mint a megfigyelő a halat körülvevő akváriumot.

A részecskéket azért látjuk egymástól elválasztva, mert csak a valóság egy szeletét érzékeljük. Az ilyen részecskék nem különállóak, hanem részei a mélyebben meghúzódó egésznek, amely holografikus oszthatatlanként viselkedik. És mivel a fizikai valóságban mindent ez épít fel, az univerzum is csak egy illúzió.

A világegyetetemnek ezen fantomszerű viselkedés mellett más megdöbbentő tulajdonságai is lehetnek. Ha a szubatomi részecskék csak látszólag szétválaszthatóak, az annyit is tesz, hogy a valóság mélyebb szintjein a teljes világegyetem összefügg. Az emberi agyban meghúzódó szénatom elektronjai kapcsolatban állnak a Nap vagy tetszőleges távoli csillag felszínén lévő hidrogénatomok protonjaival.

Minden összefügg

Ahogy minden mindennel összefügg, értelmetlenné válik a világegyetem jelenségeinek osztályozása, mivel az összefüggő hálózatot alkotó természet fittyet hány minden ilyen felosztásra.

A holografikus univerzumban még az idő és a tér sem tekinthető alapfogalomnak. A helymeghatározás minden formája csődöt mond olyan környezetben, ahol semmi sem válik el igazán a másiktól. Így az idő és a három dimenziós tér úgy viselkedhet, mint a halat mutató monitorok, és csak kivetülései a mélyebb rendnek.

Bohm nem az egyetlen kutató, aki igazolva látja, hogy csupán hologram a világegyetem. Az agykutatás területén dolgozva Karl Pribram, a Stanford egyetem neurofiziológusa szintén arra a meggyőződésre jutott, hogy a holografikus lehet a valóság.

Agyi jelrögzítés

Pribram akkor dolgozta ki ezt a modellt, amikor az agyban az emlékek tárolási helyét kereste. Évtizedek során sok tanulmány jutott arra a következtetésre, hogy az emlékek adott helyhez kötöttség nélkül, a teljes agyban szétoszolva őrződnek.

A múlt század 20-as éveiben Karl Lashley rendkívüli jeletőségű kísérletsorozatban mutatta ki, hogy bármely részletét távolítja el a patkány agyának, képtelen megszüntetni a műtét előtt megtanult bonyolult műveletsorra vonatkozó emlékeket. Akkoriban viszont senki nem állt elő olyan magyarázattal, amely leírhatta volna ezt a "teljes egész a részletekben" jelenséget.

Pribram a 60-as években ismerte meg a hologram elvét, és rádöbbent, hogy megtalálta az agykutatók által régóta keresett magyarázatot. A kutató szerint az emlékeket nem neuronok vagy idegsejtek kis csoportja őrzi, hanem idegi impulzusok mintázatába kódolva hordozzuk, ahogy a lézerfény interferenciája elmenti a holografikus képet. Vagyis Pribram szerint agyunk holografikus tár.

Ez az elmélet egyébként magyarázatot ad arra is, hogyan képes az agy ilyen kis helyen ennyi emléket megőrizni. Becslések szerint az átlagos emberélet során 10 milliárd bitnyi információt ment el az agy. Ez az Encyclopaedia Britannica adatmennyiségének ötszöröse.

Jelek özöne

A rendkívüli emlékezőtehetség nem az egyetlen talányos agytevékenység, amely értehetőbbé válik a holografikus agymodell által. Legalább ilyen rejtélyes, hogyan képes az agy megbírkózni az érzékszerveket érő különböző frekvenciák özönével, és hogyan képes valós időben értelmezni az érzékszervek jeleit. Pribram szerint az agy holografikus elvet használ a fogadott frekvenciák matematikai átalakítására.

Ez az elmélet egyre több támogatót szerez. Hugo Zucarelli argentin származású olasz kutató a holografikus modellt kiterjesztette az akusztikai jelenségek területére. Ez az elmélet ugyanis megmagyarázhatja, hogyan képesek az emberek meghatározni a hang pontos forrását a fej elfordítása nélkül, még akkor is, ha csak egy füllel hallanak.

Eltűnik a valóság

Pribram holografikus agymodelljének legmegdöbbentőbb vonatkozása mégis az, amikor összevetik Bohm realitáselméletével. A világ megfogható képe így csak másodlagos valósággá változik, a tényleges környezet pedig frekvenciák holografikus kavalkádja lesz. Ebből a holografikus agy csupán néhány fontos frekvenciát választ ki, és érzékszervek jeleként értelmezi.

Eközben az objektív valóság teljesen elsikkad. Keleti vallások már régóta azt tartják, hogy az anyagi világ illúzió, és bár azt gondolhatjuk, hogy fizikai lényként mozoghatunk a fizikai világban, ez is csak képzelődés. Valójában vevőkészülékek vagyunk a frakvenciák tengerében, és amit kiszűrünk ebből a kavalkádból, az csak egy szelete a valóságnak.

Természetes a telepátia

Bohm és Pribram elméleteinek egyesítését, a holografikus paradigmaként emlegetett megközelítést sok kutató szkeptikusan fogadta, másokat viszont felvillanyozott. Néhányan egyenesen azt gondolják, hogy ez a modell képes lehet megoldani tudományosan eddig le nem írható rejtélyeket, sőt általa a parapszichológiai jelenségek a természet részévé válhatnak.

A holografikus paradigma által leírt univerzumban minden agy részét képezi a láthatatlan egésznek, és a telepátia pusztán a holografikus szint elérését jelenti. Hasonló módon a telekinézis (tárgyak mozgatása az akarat segítségével) szintén megszűnik rejtély lenni, hiszen az összefonódó mélyebb valóságban az egyén és a tárgy eleve egy.

Bohm és Pribram egyaránt emlékeztetet arra, hogy sok vallási illetve misztikus élmény, például az univerzummal való transzcendens együvé tartozás érzése szintén a holografikus szint elérése lehet. A régi írásokban ugyanerre, a mélyebb valóság elérésére gondolhattak, amikor a kozmikus egység érzéséről számoltak be.

TUDOMÁNY ÉS SPIRITUALITÁS

http://groups.yahoo.com/group/kenyer-bolygoja/message/2286

Fórum - Lótuszvirág Pagoda > Tanítások

 

TUDOMÁNY ÉS SPIRITUALITÁS

A DNS-t a szavak befolyásolják

A legutóbbi orosz kutatások, magyarázatul szolgálnak olyan jelenségekre mint az intuíció, tisztánlátás, csodás spontán gyógyulások, öngyógyítások, a mentál hatása a klímára, stb.

Grazyna Fosar és Franz Bludorf rámutat arra, hogy a DNS-t, bizonyos frekvenciájú szavak befolyásolják és újra-programozhatják. Ezek a felfedezések egy új típusú orvostudománynak nyitják meg kapuit, melyben a DNS-t bizonyos kulcs-szavakkal és frekvenciákkal újra lehet programozni, vagyis feldarabolás vagy bizonyos gének helyettesítése nélkül. A genetikai sebészetnek, méltó konkurenciája jelent meg tehát! Az emberi DNS, csupán 10%-át használja fehérje előállításra. Csupán e kis része képezi a nyugaton ismert és népszerűsített kutatások tárgyát. A fennmaradt 90%, ballaszt-anyagnak van nyilvánítva, melynek semmilyen jelentősége nincsen. Ennek ellenére, az orosz kutatók meg vannak győződve arról, hogy a természet egyáltalán nem pazarló, ezért nyelvészekkel és genetikusokkal karöltve elhatározták, hogy felfedezik az emberi DNS fennmaradt részének valódi szerepét. E kutatások eredményeinek következtetései forradalmiak!

GYÓGYÍTÓ SZAVAK

Ennek megfelelően, az emberi DNS, nemcsak testünk felépítéséért felelős, hanem információ raktárként és kommunikációs csatornaként is szolgál. Vagyis egyféle Internet. Az orosz nyelvészek felfedezték, hogy az egész genetikai kód, főképp a nyugaton fölöslegesnek ítélt 90%, az emberi nyelvek szabályai szerint működik. Ilymódon, összehasonlították a nyelvtani szabályokat (a szavak és mondatok képzési módját), ezek sémáit (egy bizonyos nyelvben használt értelmezés tanulmányozása) és az alapvető nyelvtani szabályokat. Ilymódon felfedezték, hogy a DNS alkaloid/alkáli molekuláira, az emberi nyelvekben használt nyelvtani szabályok érvényesek. Más szóval, az emberi nyelvek, nem véletlenszerűen, hanem a DNS eredményeként jelentek meg.

Piotr Gariaev, orosz biofizikus és biológus és kollegái tanulmányozták a DNS vibrációs viselkedését is, vagyis bizonyos frekvenciák hatását erre. Következtetésük elképesztő: az élő kromoszómák, pontosan holografikus számítógépekként működnek, a DNS belsejében létrehozott endogén lézer- sugárzás hatására! Vagyis sikerült nekik, bizonyos vibrációs modellt előállítaniuk a DNS-t és a genetikai információt befolyásoló lézer sugár segítségével. És, akkor, amikor a DNS szerkezete az emberi nyelv szerkezetével azonos, direkt szavakat és mondatokat is lehet használni a DNS módosításához, melyhez semmilyen kódfejtés nem szükséges. E dolgot kísérletileg bebizonyították! Az élő DNS (a szövetekben nem pedig "in vitro"), határozottan reagál a szavak és mondatok által gerjesztett lézer sugarakra, a rádióhullámokra is, ha megfelelő frekvenciát használunk. Ezzel tudományosan magyarázható a kijelentések, autogén tréning, hipnózis és pozitív gondolkodás erős hatása az emberre. Tehát természetes és normális az, hogy a DNS reagál a nyelvezetre. Mialatt a nyugati kutatók sebészeti eljárásokkal bizonyos géneket vonnak ki a DNS láncból más helyekre beműtve ezeket kísérletezés céljából, addig az oroszok lelkesen dolgoznak azon berendezéseken, melyek lehetővé teszik a sejt anyagcsere befolyásolását rádió és ennek megfelelő fény frekvenciákkal, bizonyos genetikai bántalmak kijavításáért.

Gariaev tudósainak csoportja sikerült bebizonyítsa, hogy ezzel a módszerrel megjavíthatók, az X sugarak által károsított kromoszómák. Mi több, felfogtak bizonyos információs modelleket az egyik DNS-ből és ezt továbbították egy másiknak, ilymódon sikerült átprogramozniuk ennek sejtjeit, egy másik genommá. Ilymódon átalakítottak béka embriókat - szalamandra embriókká, csupán a megfelelő információs modell átadásával! Ilymódon, az egész információ átadódott, semmilyen mellékhatás nélkül, amilyenek a nyugati gyakorlat során gyakran előfordulnak. Ez nyilvánvaló módon az orvostudomány egyik legnagyobb forradalmi ugrása, mely minden bizonnyal meglepő változásokkal fog járni. Látványos eredményeket értek el egyszerűen vibrációkkal és nyelvezettel, a bizonyos módon barbárnak számító molekuláris sebészeti beavatkozási technikák alkalmazása helyett. Ezek a kísérletek rámutatnak a vibrációs genetika végtelen potenciáljára, melynek nyilvánvalóan nagyobb hatása van a szervezet működésére, mint amit a DNS biokémiai folyamatainak alkáli részlegének (az egész 10%-nak) tulajdonítanak.

A spirituális és ezoterikus mesterek, már évezredekkel ezelőtt tudták azt, hogy az emberi test beszéddel: szóval és gondolattal programozható. Most tudományosan is megmagyarázták és bebizonyították ezt a dolgot. Természetesen, a megfelelő frekvenciát kell alkalmazni. Éppen ezért nem mindenki sikeres, sem ugyanolyan mértékű sikereket nem tud elérni minden egyes alkalommal. Az embernek dolgoznia kell belső folyamataival, hogy bizonyos spirituális érettséget érhessen el ahhoz, hogy direkt és tudatos kommunikációt hozhasson létre a DNS-el. Az orosz kutatók egy olyan berendezés kidolgozásán dolgoznak, mely biztosítja a sikert, megfelelő frekvencia használatánál.

MINDENKI SAJÁT BELSŐ FORRADALMÁT KELL, VÉGREHAJTSA

Azonban, egy magas spirituális tudattal rendelkező személynek nincs szüksége semmilyen berendezésre! Ő nem függ semmilyen gépezettől, DNS-ének átprogramozásában. Mindannyiunk megtehetjük ezt, amit a tudomány igazol! Az orosz kutatók felfedezték, hogy az emberi DNS morfológiai szabványokat hoz létre a semmiből, úgynevezett mágneses "féreglyukakat" teremtve. Ezek a híres Einstein-Rosen hidak mikroszkopikus megfelelői, melyek a kozmikus fekete lyukak közelében megtalálhatóak, két nagyon távoli pontot kapcsolva össze, rövidítésképpen.

Ezeknek alagúthoz hasonlóan, két végük a kozmosz különböző zónáiban található és általuk az információ átadható a tér és idő törvényein kívül. A DNS, ilyen információkat vonz a makrokozmoszból, átadva azokat tudatunknak. Olyan, mint egy sokrétű rezonátor, mint egy több különböző állomást fogó rádió-készülék, a kibocsátó frekvenciájának függvényében. Ez a hiperkommunikációs folyamat, rendkívül hatékony egy mély relaxációs állapotban. A stressz, gondok vagy egy hiperaktiv mentál megnehezíti ezt a folyamatot és a kapott információk elferdülnek vagy haszontalanná válnak. A természet évmilliók óta használja ezeket a hiperkommunikációkat. A modern ember csupán egy kis részét ismeri ennek, intuíció néven. Íme egy természetből vett példa erre: egy hangyaboly esetében, ha a királynőt eltávolítják a kolóniától, a hangyák folytatják a boly építését, az eredeti tervnek megfelelően. Azonban, ha a királynőt megölik, az egész kolónia tevékenysége félbe marad. Egyetlen hangya sem tudja, mit kell tennie. Úgy tűnik, hogy a királynő a csoport- tudat által, közvetíti a boly tagjainak, mit és hogyan kell tenniük, a hangyák meg vakon hallgatnak rá, mintha saját tudattal nem rendelkeznének.

Az ember ugyanezt a típusú hiperkommunikációt tapasztalja meg akkor amikor van egy intuíciója vagy ihlete. Több hónapon keresztül, egy 42 éves férfi éjjelente azt álmodta, hogy egy CD-Rom típusú információs rendszerrel áll kapcsolatban. Ilymódon igazi tudást szerzett meg, különböző szakterületekről, melyeket ő reggelente ellenőrzött. Egy igazi információáradat érte - mint egy enciklopédia! Ezek nagy többsége kívül esett saját személyi tudáskörén és olyan technikai részleteket tartalmaztak, melyekről halvány fogalma sem volt.

A FANTOM DNS HATÁS

Ez a fajta hiperkommunikáció látványos hatásokat hoz létre, mind a DNS-ben, mind az emberi lényben. Az orosz kutatók lézer fénysugárral sugároztak be egy DNS mintát és a gép képernyőjén az a hullám modell jelent meg, melyre számítottak. Akkor, amikor kivették a DNS mintát, a hullám modell nem eltűnt, hanem továbbra is ott maradt! Több hasonló kísérlettel igazolták, hogy az eltávolított minta által létrehozott hullám energetikai modellje ott marad. Ezt nevezték el fantom DNS hatásnak.

MIKROSZKOPIKUS FÉREG/FEKETE LYUKAK

Állítások szerint, a szokásos téren és időn kívülről energia áramlik az aktivált féreglyukakon át, akkor is miután eltávolították a DNS mintát a kísérletből. Mellékhatásként megfigyelték, hogy a hiperkommunikációra képes emberi lények körül is megmagyarázhatatlan elektromágneses mező jelenléte észlelhető. Elektronikai berendezések, pl. CD lejátszók működése leállhat néhány órára. Amint az elektromágneses mező kezd eltűnni, ezek a berendezések újból normális módon működni fognak néhány órán belül. Sok gyógyító és terapeuta régóta ismeri már ezt a hatást. Minél telítődöttebb a légkör, vagyis minél nagyobb az energia, eme berendezések megállásának lehetősége annál nagyobb. És a berendezések gombjait hiába nyomogatjuk, úgysem fognak elindulni, csupán néhány óra elteltével, miután eltűnt az energia. Grazyna Gosar és Franz Bludorf: Vernetze Intelligenz (Összekapcsolódott Intelligencia) - című könyvében nagyon pontosan és világosan megmagyarázzák ezeket a jelenségeket. Ők olyan forrásokat idéznek a múltból, amikor az emberiség nagyon szorosan kapcsolódott egymáshoz és a többi életformához, a csoport-tudathoz és csoportként cselekedett. Azonban, ahhoz hogy megtapasztalják az egyéni tudatállapotot is, az embereknek szinte teljes mértékben el kellett felejteniük a hiperkummunikációt.

A FELSŐBBRENDŰ CSOPORTTUDAT

Ebben a pillanatban, az emberiség szintjén, az individualizált tudat viszonylag stabil és létrehozható egy új, valóban felsőbbrendű csoport tudati forma, melyben hozzáférhetünk a teljes információhoz, a testünk minden sejtjében - DNS-ünkben jelen lévő biológiai rezonátor segítségével - erőfeszítés nélkül vagy anélkül, hogy távolról manipulálnának minket, az információt illetően. Akárcsak az Internet, DNS-ünk is továbbíthatja saját információit ebbe a széles hálózatba, mely maga az Élet, információkat is kaphat ebből a hálózatból és valószínűleg direkt kapcsolatot is teremthet e hálózat többi tagjaival. A csodálatos távolsági gyógyítások, telepátia, ily módon könnyedén és természetesen megmagyarázható. Például, bizonyos állatok már távolról észlelik gazdáik hazatérését. E dolgot a hiperkommunikációval és a csoport tudattal lehet megmagyarázni. Egyetlen csoport tudatot sem lehet a végtelenségig használni egyéni tudat nélkül. Máskülönben visszatérnénk egy olyan primitív állapotba, melyben a csorda ösztönök rendkívül könnyedén manipulálhatóak.

Jelen pillanatban a hiperkommunikáció teljesen másvalamit jelent: A kutatók szerint, ha az egyéni tudattal rendelkező emberek, újból képesek lesznek hozzáférni majd a csoport tudathoz, emberfeletti teremtő erőre fognak szert tenni, mellyel képesek lesznek átformálni az egész bolygón lévő életet. Tény az, hogy az emberiség nyilvánvalóan egy ilyen felsőbbrendű csoport tudat felé tart. Becslések szerint, a most születő gyermekek 50 % -nak nagy problémái lesznek az iskolában. Őket Indigó gyermekekként ismerik - indigó színű aurájuk miatt, mely magas tudatállapotukra és rendkívüli tisztaságukra utal. Ugyanakkor, egyre több tisztánlátói képességgel rendelkező gyermek születik (lásd. Paul Dong: A kínai indigó gyermekek - című könyvét). E gyermekek, személyes példájukkal megtanítják nekünk, felnőtteknek, mit jelent a felsőbb csoport tudat. Például a klímát, rendszerint nem befolyásolhatja egyetlen ember sem. Azonban egy csoport szelleme képes befolyásolni ezt - lásd bizonyos törzsek esőt hozó táncait. A klímát erősen befolyásolják a Föld saját frekvencia rezonanciái, az úgynevezett Schumann frekvenciák. De ezek pontosan azok a frekvenciák, melyek agyunkban mennek végbe és akkor, amikor több ember szinkronban, összehangoltan cselekszik, a lézersugárhoz hasonló hatás jön létre ebben a megnyilvánulásban. Ezzel tudományosan is megmagyarázható az, hogyan lehet befolyásolni az időt!

A csoport tudat kutatói, létrehozták az I. Típusú civilizáció teóriáját. Egy felsőbb csoport tudatba belépett emberiségnek, semmilyen környezeti, sem energia hiányos problémái nem lennének. Mivel természetes módon kontrollálnának minden energiát és folyamatot az egész bolygón. Beleértve az esetleges katasztrófák kivédését is! Egy II. típusú civilizációnak meg, ellenőrzése lenne egész galaxiájuk összes energiái felett.

A FELSŐBB CSOPORTTUDAT RENDET TEREMT

És most egy igazi bomba: akkor, amikor nagyszámú ember koncentrál ugyanarra a célra (pl. egy futballmérkőzés, Karácsony megünneplése vagy más hasonló méretű esemény...), bebizonyították, hogy a véletlenszerű számokat létrehozó generátorok, rendezett számsort képeznek, a véletlenszerű számsorok helyett. Más szavakkal, egy felsőbb (rendezett) tudat, mindig rendet teremt az egész környezetben!

Egyetemi környezetben végzett kísérletek bizonyítják, hogy a fizikai és mentális világ összekapcsolódik és kölcsönösen függnek egymástól! A projektről bővebben a következő siton: http://noosphere.princeton.edu/fristwall2html

A DNS-t most egy szerves vezetőnek tekintik, mely normális testhőmérsékleten működik, a mesterséges szuper-vezetékektől eltérően, melyek nagyon alacsony hőmérsékleten képesek működni: -200 és -400 Celsius fokok között. Minden szupervezető képes tárolni a fényt, tehát az információt is. Ezzel magyarázható, hogyan képes a DNS olyan jól tárolni és közvetíteni az információt. Ami az úgynevezett féreg-lyukakat (wormhole) illeti, ezek normális módon nagyon instabilak és a másodperc töredéke alatt eltűnnek. Bizonyos feltételek között, ezek a féreg-lyukak önmagukban szerveződnek, olyan űrt képezve, melyben például a gravitáció elektromossággá alakulhat át. Ezek az üres terek hasonlóak ionizált gázt sugárzó labdákhoz és mérhetetlenül nagy energiával rendelkeznek.

A TUDAT EREJE

Oroszország egyes vidékein, ilyen sugárzó fény labdák gyakran jelennek meg. Az oroszok intenzív kutató programokat indítottak, melyek meglepő következtetésekhez vezettek. Nagyon sok ember ismeri ezeket a vidékeket, ahol ezek az űr-jelenségek, az égen megjelenő csillogó fény gömbök formájában gyakran fordulnak elő. Figyelmesen szemlélik ezeket, azt kérdezve vajon mik lehetnek ezek? Egyszer arra gondoltam: Szervusz! Ha ufók vagytok, repüljetek háromszög alakban. És egyszerre, a gömbök háromszöget formáltak. Egy másik alkalommal azt üzentem nekik, hogy gyorsítsanak fel 0-ról, maximális sebességre és ezt tették. Nyilvánvalóan ufóknak hittem őket. Barátságos ufóknak, mivel azt tették, amit mondottam. Az oroszok most felfedezték azokon a vidékeken, ahol ezek a fény gömbök megjelennek, hogy a gondolat által irányíthatóak. E gömbök körül nagyon alacsony frekvenciákat mértek, melyek azonosak az agyunk által gerjesztett frekvenciákhoz. Eme azonosság miatt reagálnak e gömbök, a mi gondolatainkra! Figyelmeztetnem kell benneteket arra, hogy nem jó ötlet ráugrani egy ilyen, talajon lévő fény labdára. Mivel a benne lévő energia annyira nagy, hogy genetikai mutációkat okozhat nekünk... De az is lehet, hogy mégsem. Mivel, köztudott például az, hogy sok spirituális tanító létrehoz ilyen láthatatlan energia gömböt maga körül, akkor amikor mély meditáció állapotában kellemes és spirituálisan felemelő állapotot hoz létre.

Híressé vált az egyik ilyen spirituális tanító esete, akit valaki lefényképezett miközben székén ülve meditált és a fényképen csupán egy fehéres-csillogó ködfolt volt látható. Egyszerűen ez a jelenség a gravitáció-antigravitáció jelenségével áll kapcsolatban, ezekkel a féreg-lyukakkal, melyek gondolattal stabilizálhatóak valamint a hiperkommunikációval, vagyis a szokásos tér-idő szerkezetünkön kívüli energiával. Az előző nemzedékek, akiknek ilyen kapcsolataik voltak a hiperkommunikációval és fény gömbökkel, angyali tapasztalatnak nevezték ezeket. Annak ellenére, hogy ezekről a kölcsönhatásokról azt feltételezik, hogy csupán spirituális energia transzferek voltak ezekből a szférákból az Ember számára, ami nem jelenti azt, hogy angyalok nincsenek!

A hivatalos tudomány ismer már olyan zónákat a Földön, ahol gravitáció anomáliák vannak, mely elősegíti az ilyen űr fény-gömbök képződését. Eddig a gravitációs eltérés a mező összértékének 1 % -a alatt volt. Nemrég 3 - 4% -os gravitációs anomáliákat mutató zónákat is felfedeztek. Az egyik ilyen hely Rocca di Papa, Rómától délre ( a hely pontos megjelölését lásd a - Vernetzte Intelligenz - című könyvben. Ott, különböző dolgok emelkednek a levegőbe, kezdve a gömböktől - egészen az autóbuszokig (igen,nem nyomdai hiba).
http://aim.active.ws/?a=183

 

 

 

Kategória: kedvenc cikkeim | Hozzáadta:: tegelysajto (2012-06-19)
Megtekintések száma: 345 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2019
    Ingyenes webtárhely uCoz